Du lurer kanskje på hva som er avgjørende for prisen når en bil skal forsikres. Her finner du noen av de viktigste faktorene:

  • Kjørelengde, altså hvor langt du kjører hvert år, er med på å bestemme prisen på forsikringen din. Kjører du 8.000 kilometer i året får du lavere pris enn om kjørelengden er på 20.000 kilometer. Grunnen er rett og slett at mindre deltagelse i trafikken minsker risikoen for uhell.
  • Biltype har betydning for prisen. De viktigste faktorene er antall hestekrefter, utstyrspakker og hvorvidt du har en sportsbil eller ikke. En Tesla for eksempel er dyrere å forsikre enn en Fiat.
  • Sjåfør spiller også inn. Er du mellom 18 og 29 år er det dyrere å ha bilforsikring, men husk at prisen trappes ned hvert år. Hos oss får du også markedets beste startbonus – på 50 prosent.
  • Bosted har også noe å si når pris på forsikringen settes. Det er for eksempel dyrere å forsikre en bil i storby, enn om du bor på et lite tettsted. Dette er fordi sjansen regnes som større for uhell der trafikken er tettere.

 

Sjekk hva det koster å forsikre din bil her.