Hvert år arrangerer vi en Julespesial av Lokalbidraget. Det vil si at en jury i banken velger ut lokale kandidater fra kultur, idrett, interesse- eller humanitære organisasjoner som har deltatt i én av årets to runder av gaveutdelingen. Som kunde i banken stemmer du på din favoritt i mobilbanken. Kandidaten med flest stemmer får 250 000 kroner til et utvalgt formål. Her er årets kandidater:

 

Fet Idrettslag

Fet IL er Lillestrøm kommunes største og eldste idrettslag. De tilbyr en rekke idretter til en stadig større medlemsgruppe. De har lenge ønsket seg nye klubbfasiliteter siden de for lengst har vokst ut av dagens fasiliteter. Idrettslaget er i ferd med å realisere en drøm om et nytt og moderne aktivitetshus med egen turnhall, garderober, kiosk og kaféområde, golfsimulator og områder for fritidsaktiviteter.

Morgenstellet

Morgenstellet er en humanitær organisasjon som hjelper rusmisbrukere og vanskeligstilte i Lillestrøm kommune til en innholdsrik, meningsfylt og rusfri hverdag. Som de selv sier "Veien tilbake til livet". Morgenstellet har eksistert siden 2013, men fikk seg en knekk etter koronapandemien. De ønsker seg derfor midler til å revitalisere tilbudet og utvide slik at de også kan hjelpe sårbare barn og ungdommer. 

RBU (Ressursnettverket for barn og unge)

I samarbeid med Mjølkerampa, vekstbedrift som jobber med jobbtilrettelegging, jobber vi med å etablere en utstyrssentral BUA i Ask i Gjerdrum. Hensikten er å få på plass et tilbud (BUA) som kan tilby gratis utlån av sports- og friluftsutstyr til innbyggere i Gjerdrum. Målsetningen er også å benytte utstyrssentralen som en arena for arbeidstrening for både voksne og ungdommer. 

Rælingen Fotballklubb

Rælingen FK er en aktiv breddeklubb med ca. 1800 medlemmer. Klubben opplever sterk vekst og behovet for et nytt klubbhus er derfor prekært. Klubbens fremtidige hjem skal være rammen for videre vekst med garderober, kontorer og rom for trening, FFO og samlinger. Vi ønsker å bygge et varmt og inkluderende klubbhus med smarte energiløsninger, bærekraftige materialvalg og stor vekt på brukervennlighet. 

Strømmen og Lillestrøm skiklubb

Skiklubben tilbyr skitrening i ulike grupper for alle barn og unge. Nå ønsker de seg nytt klubbhus til Bråteskogen! Vi trenger sårt å oppgradere vårt falleferdige klubbhus i Bråteskogen. På den måten vil barn og unge i klubben ha et bedre, større, tryggere og mer moderne samlingssted, med blant annet innlagt vann og gode sanitærforhold som i dag mangler. Dette vil også komme til nytte for lokalmiljøet, hvor vi ser at Bråteskogen er mye brukt av både turgåere, skoler, barnehager og andre treningsgrupper året rundt.

 

Slik stemmer du:

1. Åpne mobilbanken

2. Bla deg ned til LokalBidraget Julespesial 2023 og trykk "Gi din stemme"

3. Velg din favoritt