Skal vi tro erfarne verksteds folk, kan en bil holde ut i mange år med god pleie og riktig vedlikehold. Her kommer fem enkle grep du kan ta for å forlenge levealderen på bilen din.

1. Følg service boka og utfør en grundig service sjekk minst en gang i året. Dette er viktig for å avdekke problemer i tidlig stadium og begrense slitasje på viktige deler over tid.

2. Bruk merkeverksted - de har grunndig kompetanse på akkurat din bilmerke og kan enkelt både avdekke og forutse eventuelle feil og mangler.

3.Må noe byttes ut er det anbefalt å bruke original deler i alle reparasjoner. Riktige deler har mye å si for utfallet av reparasjonen og levetiden på selve delen som er byttet ut.

4. Husk regelmessig innvendig og utvendig vask hele året. Bilen bør holdes ren utvendig for å begrense rust og slitasje på karosseriet. Innvendig vask er viktig for innemiljøet og slitasjen på interiøret.

5. Følg med på forandringer - en liten rustflekk kan pusses vekk, men det blir en betydelig større reparasjon dersom rustflekken er stor eller går i dybden. I tillegg er det lurt å følge med på motorlyden og eller batteri ytelsen. Kontakt verksted med en gang du oppdager noe som ikke stemmer.

Er det lenge siden du har hatt bilen på service er det sikkert lurt å ta en sjekk i nærmeste tid.