Kundene i Romerike Sparebank har nå siden 1. desember gitt sine stemmer til fem gode formål, som har kjempet om en premie på 250.000 kroner fra LokalBidraget Julespesial.

Det formålet som fikk flest stemmer fra kundene, og som vant hele potten på 250.000 kroner er Tandemeventyret!

Tandemeventyret er et grensesprengende sykkeltur-prosjekt for mennesker med ulike funksjonshemminger. 10 personer fra Romerike skal sykle Lindesnes - Nordkapp med doble tandemsykler sommeren 2022, og bo i telt underveis. Gjennom prosjektet ønsker Tandemeventyret å gi deltakerne mestringsfølelse og et godt fellesskap. I tillegg til deltakerne er det et sterkt lag av ledsagere og et støtteapparat som skal bidra til å få prosjektet gjennomført. Planen er å bruke ca en måned på turen. Starten går fra Lindesnes 1. juni og de skal være fremme 29. juni på Nordkapp.

Dette prosjektet skilte seg tidlig ut som er sterk kandidat, og vi ser at de har jobbet hardt for å sanke stemmer - noe som har gitt resultater, sier samfunnskontakt Trine Ullereng.

Å få denne beskjeden på lille julaften blir nok den beste julegaven Tandemeventyret kunne få, for bidraget på 250.000 kroner gjør at budsjettet for turen mer eller mindre er i havn.

Leder for Tandemeventyret Yoo Lene Røym Bråten mottar gaven på vegne av prosjektet.

Vi vil gjerne følge prosjektet, og håper vi kan ta del i turen på en eller annen måte. Banken har stor tro på prosjektet, og skal heie på dem helt frem til Nordkapp, sier samfunnskontakt Trine Ullereng.

Alle de 5 formålene har allerede mottatt støtte til prosjektene sine fra LokalBidraget i løpet av året, så ingen går heldigvis helt tomhendt ut av dette. De 4 formålene som ikke vant denne gangen har allerede mottatt over 240.000 kroner gjennom Lokalbidraget i år. Vi håper at tidligere og nye lag og foreninger som har gode prosjekter søker videre i neste runde av LokalBidraget, slik at banken kan bidra til å realisere flere drømmer på sikt, sier adm. banksjef Siri Berggreen.

Neste mulighet for å søke LokalBidraget fra Romerike Sparebank er mars 2022. Vi legger ut kriterier og søknadsskjemaer etter at regnskapet til banken er avsluttet og avsetninger til gaver er klart og håper på søknader fra hele Romerike.

Dette var formålene som deltok

Nytt klubbhus i Bråteskogen

Ved Bråteskogen på Strømmen har Strømmen og Lillestrøm Skiklubb sitt tilholdssted. De har i år fått hjelp av kommunen til å ruste opp løypenettet, og klubben har planer om å om bygge sårt ønsket nytt klubbhus. Dagens klubbhus er svært forfallent, og et nytt forsamlingslokale med gode fasiliteter vil komme både klubbens medlemmer og lokalmiljøet til gode.

Tribune til beachhåndballbane

Lillestrøm Håndballklubb har etablert beachhåndballbaner ved siden av Skedsmohallen i Lillestrøm. Disse er mye brukt, og de vil nå bygge tribuner for å gi plass til flere tilskuere. Beachhåndball er en svært publikumsvennlig og underholdende variant av håndball, der triks og show gir poeng. Å ha flere arrangementer på beachbanene vil gjøre "inne-sporten" håndball mer synlig i lokalmiljøet, noe som kan bidra til at enda flere har lyst til å begynne med håndball.

Grensesprengende sykkeltur til Nordkapp for funksjonshemmede

Tandemeventyret er et grensesprengende sykkeltur-prosjekt for mennesker med ulike funksjonshemminger. 10 personer fra Romerike skal sykle Lindesnes - Nordkapp med doble tandemsykler sommeren 2022, og bo i telt underveis. Brukergruppen blir ofte sykeliggjort, og rammet av utenforskap. Gjennom dette prosjektet ønsker de å gi mestringsfølelse og et godt fellesskap. Planen er å bruke ca en måned på turen. Starten går fra Lindesnes 1. juni og de skal være fremme 29. juni på Nordkapp.

Utvidelse av ridehall

Skedsmo Rideklubb og Sørum Fritidsgårds venner ønsker støtte til å bygge ut ridehallen på Sørum Fritidsgård. Hallen ble oppført på dugnad for over 30 år siden, og den er nå for liten og har sterkt behov for en oppgradering. Det ble allerede i 1999 nedsatt en prosjektgruppe for arbeidet med å utvide hallen, men prosjektet har aldri kommet i gang. Dagens ridehall oppfyller ikke krav for å være konkurransearena og størrelsen begrenser aktivitet i forhold til sikkerhet og treningskapasitet.

Startportal og grillhytte på toppen av Marikollen

Rælingen Skiklubb Alpin ønsker å utvikle en startportal med tilhørende grillhytte. Som turmål er toppen av Marikollen veldig populært, men per dags dato er det ikke noe tilbud der for publikum. Ved å bygge denne startportalen på toppen av
Marikollen, vil det bli en bedre arena for å arrangere slalåmrenn, og gi et helårstilbud for alle de som bruker området som turmål.